
Suroviny
12 porcí
- 113 g rozpuštěného másla
- 240 g hladké mouky
- 100 g krupicového cukru
- 1 PL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 240 ml mléka
- 1 vejce
- 3/4 ČL vanilkového extraktu
- 1 hrnek borůvek (čerstvých nebo mražených)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými košíčky.
-
Ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Odložíme.
-
V malé míse pomocí šlehací metly ušleháme mléko, vejce a vanilku. Přidáme máslo.
-
Tekutou směs nalijeme pomalu do suchých surovin a promícháme.
-
Opatrně přidáme borůvky a pomocí stěrky je lehce vmícháme do těsta.
-
Těsto rozdělíme do papírových košíčků a můžeme lehce posypat celkem 2 ČL krupicového cukru.
-
Pečeme 10 minut a pak snížíme teplotu trouby na 180°C a dopečeme dalších cca 10- 15 minut dozlatova.
-
Pokud použijete mražené borůvky, nerozmrazujte je. Naopak je rychle zapracujte do těsta, aby vám nepustily barvu a těsto nebylo fialové.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz