- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 250 ml vody
- 65 g oleje
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 21 g droždí
- 500 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme malou bulku a necháme odpočinout.
-
Pak z bulky vyválíme kolečko a čtyřmi zářezy vytvarujeme zajíčka. Při ohýbání špiček tváří dáme pozor na to, abychom je do podkladu zamáčkli – jinak se může stát, že se při pečení zajíček „rozvine“ a zdeformuje. Trojúhelníček vyříznutý mezi očima použijeme jako čumáček. Na očička v podkladu nastříhneme malé dírky, do kterých zapíchneme dýňové jadérko. Necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/15 min). Zajíčky je možné dělat z jakéhokoliv kynutého těsta, u sladkých použijeme na očička rozinky.
Kuchařka: cathleen