Velikonoční zajíčci

48
- reklama -

Suroviny
12 porcí

250 ml vody
65 g oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
21 g droždí
500 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme malou bulku a necháme odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak z bulky vyválíme kolečko a čtyřmi zářezy vytvarujeme zajíčka. Při ohýbání špiček tváří dáme pozor na to, abychom je do podkladu zamáčkli – jinak se může stát, že se při pečení zajíček „rozvine“ a zdeformuje. Trojúhelníček vyříznutý mezi očima použijeme jako čumáček. Na očička v podkladu nastříhneme malé dírky, do kterých zapíchneme dýňové jadérko. Necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/15 min). Zajíčky je možné dělat z jakéhokoliv kynutého těsta, u sladkých použijeme na očička rozinky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Námět na zdobení mám ze zahraničního webu.