Velikonoční vajíčková pomazánka

72
- reklama -

Suroviny
6 porcí

natvrdo uvařená vejce 6 ks
majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 4 lžíce
Francouzská hořčice 1 lžička
sůl a čerstvě namletý pepř
nakládané sladkokyselé okurky 2 ks
čerstvá pažitka, hrst
jarní cibulka 2 ks
ředkvičky 2 ks.
tmavé tousty

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka uvaříme na tvrdo (od doby varu 10 min).


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, okurky, nastrouhané ředkvičky, vajíčka a na závěr majonézu. Vše dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou pažitku.

  3. Hotovou vaječnou pomazánku podáváme s toustovým chlebem, který opečeme v toustovači nebo pokud nemáme, tak nasucho na pánvičce dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/