Velikonoční vajíčka sladká

66
- reklama -

Suroviny

vejce (vaječné skořápky vymyté, suché)
Náplň bílá:
100 g tvarohu měkkého tučného
1 cukr vanilkový (příp. vanilkové aroma)
cukr podle chuti
Náplň žlutá:
2 PL másla – rozpustit
2 PL cukru – vmíchat
1 vaječný žloutek
trochu rumu

Postup přípravy receptu

  1. Syrová vajíčka pořádně očistit, opatrně rozbít a obsah vylít (upotřebila jsem je do velikonoční sekanice).

  2. Vybrat skořápky co nejméně poškozené, vymýt je, odstranit vnitřní blánu a nechat dobře vyschnout.

  3. Skořápky umístit do kalíšků na vajíčka nebo do plata od vajíček.

  4. Připravit náplně.

  5. Náplň bílá:
    Tvaroh osladit vanilkovým cukrem a podle chuti dosladit bílým cukrem.

  6. Náplň žlutá:
    V malém kastrůlku rozpustit máslo, vmíchat cukr a po jeho rozpuštění žloutek. Na mírném ohni nebo ve vodní lázni míchat do zhoustnutí a nakonec ochutit rumem.

  7. Skořápky naplnit bílou tvarohovou náplní, udělat v ní důlek a vyplnit ho žlutou náplní. Vajíčka jsou určena k rychlé spotřebě.

Poznámka od kuchařky

Naplnila jsem 10 polovičních skořápek a trochu z obou náplní mi zbylo.

Inspirovala jsem se u Hosty, a použila suroviny, které byly po ruce.