
Suroviny
- vejce (vaječné skořápky vymyté, suché)
- Náplň bílá:
- 100 g tvarohu měkkého tučného
- 1 cukr vanilkový (příp. vanilkové aroma)
- cukr podle chuti
- Náplň žlutá:
- 2 PL másla – rozpustit
- 2 PL cukru – vmíchat
- 1 vaječný žloutek
- trochu rumu
Postup přípravy receptu
-
Syrová vajíčka pořádně očistit, opatrně rozbít a obsah vylít (upotřebila jsem je do velikonoční sekanice).
-
Vybrat skořápky co nejméně poškozené, vymýt je, odstranit vnitřní blánu a nechat dobře vyschnout.
-
Skořápky umístit do kalíšků na vajíčka nebo do plata od vajíček.
-
Připravit náplně.
-
Náplň bílá:
Tvaroh osladit vanilkovým cukrem a podle chuti dosladit bílým cukrem. -
Náplň žlutá:
V malém kastrůlku rozpustit máslo, vmíchat cukr a po jeho rozpuštění žloutek. Na mírném ohni nebo ve vodní lázni míchat do zhoustnutí a nakonec ochutit rumem. -
Skořápky naplnit bílou tvarohovou náplní, udělat v ní důlek a vyplnit ho žlutou náplní. Vajíčka jsou určena k rychlé spotřebě.
Poznámka od kuchařky
Naplnila jsem 10 polovičních skořápek a trochu z obou náplní mi zbylo.
Inspirovala jsem se u Hosty, a použila suroviny, které byly po ruce.