Velikonoční vaječný chléb

60
- reklama -

Suroviny

250 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
150 ml suchého bílého vína
100 ml oleje
100 g vařené šunky nebo jiného uzeného masa
1 červená paprika
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
4 vejce
5 natvrdo uvařených vajec
sůl
100 g strouhaného sýra
100 g slunečnicových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Z múky, droždia, oleja, vína a štipky soli vypracujeme cesto a necháme 30 minút kysnúť.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom do cesta vmiešame na maličké kocky narezanú šunku, papriku, bylinky, vajcia, syr, semienka.

  3. Cesto dáme do vymazanej dlhej chlebíčkovej formy a vtlačíme do neho uvarené vajcia tesne za sebou.

  4. Pečieme do zlata asi 1 hodinu. Necháme ešte asi 10 minút vo vypnutej rúre a vyklopíme.

  5. Režeme a podávame vychladnuté.

Poznámka od kuchařky

Vaječný chlieb sa dá výborne upiecť aj v domácej pekárni na programe SPRINT. Necháme vymiesiť a podkysnúť cesto, pred posledným kysnutím pridáme šunku, papriku, strúhaný syr, bylinky, surové vajcia, semená, osolíme a vyberieme miešacie háky. Vložíme na tvrdo uvarené vajcia ( len zľahka položíme navrch ) a necháme kysnúť a upiecť.