Suroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 2 kostky droždí
- lžičku soli
- 5 dkg cukru
- 1,5 dcl oleje
- 1/2 l vývar (z uzeného masa bez tuku)
- 1 kostka 100% tuk Lukana
- Kabanos
- zapékací klobása
- uzené maso
Postup přípravy receptu
-
Den před pečením si uvařím uzené maso, polévku nechám zchladit a seberu z ní tuk.
-
Droždí nechám vykynout ve vlažné polévce s cukrem a troškou mouky. Vykynuté droždí vliji do mouky, přidám sůl, olej a těsto nechám kynout.
-
Pak ho rozdělím na 2 půlky a každou rozválím. Na každou půlku nastrouhám 1/2 Lukany, těsto přeložím a znovu rozválím.
-
Vyválenou půlku těsta dám do vymazaného a vysypaného pekáče a pokryji nakrájeným uzeným, zapékacími klobáskami a kabanosem. Přikryji druhou půlkou rozváleného těsta, na kterou jsem nastrouhala druhou půlku Lukany, opět přeložila a znovu rozválela.
-
Nechám ještě chvíli kynout, pak potřu vajíčkem a dám péct.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem asi před 10 léty dostala od kolegyně v práci a od té doby jsem si jej upravovala tak, aby mi vyhovoval.
Těsto se může dělat i v pekárně, ale v tom případě se určitě musí snížit množství droždí.