
- reklama -
Suroviny
- 2 chlebíčkové veky
- 15 vajec (oddělit žloutky od bílků)
- 1,5 kg uzeného masa (krkovice)
- 1/4 kg vepřového masa (krkovice)
- 1 sáček majoránky
- sůl
- pepř mletý
- 1 velká palice česneku
- 4 lžíce strouhanky
- kopřivy nebo nať petržele
- vývar z masa
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme a rozkrájíme na kostky.
-
Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa, jen tolik, co večka nasaje. Jinak by hmota byla příliš řídká.
-
Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, strouhanku, sůl, pepř a promícháme.
-
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný, tuhý sníh z bílků.
-
Připravenou směs dáme na plech nebo pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dáme péct.
-
Pečeme asi 45 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka.
Kuchařka: lenka-m









