Velikonoční sekanice III

73
- reklama -

Suroviny

2 chlebíčkové veky
15 vajec (oddělit žloutky od bílků)
1,5 kg uzeného masa (krkovice)
1/4 kg vepřového masa (krkovice)
1 sáček majoránky
sůl
pepř mletý
1 velká palice česneku
4 lžíce strouhanky
kopřivy nebo nať petržele
vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a rozkrájíme na kostky.

  2. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa, jen tolik, co večka nasaje. Jinak by hmota byla příliš řídká.

  3. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, strouhanku, sůl, pepř a promícháme.

  4. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný, tuhý sníh z bílků.

  5. Připravenou směs dáme na plech nebo pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dáme péct.

  6. Pečeme asi 45 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka.