- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g uzeného vepřového masa
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 50 g strouhanky
- pepř
- kousek pórku (asi 10 cm)
- petrželka
- medvědí česnek
- olej na vymazání lívanečníku
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso umeleme, v míse smícháme s vejci, mlékem a strouhankou, přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekanou petrželku s medvědím česnekem.
Směs opepříme a promícháme. Solit už není třeba, uzené maso je slané dost. -
Lívanečník vymažeme olejem, necháme rozehřát. Lžící roztíráme těsto do vyhřátého lívanečníku a placičky pečeme z obou stran dočervena.
Podáváme se zeleninovým salátem, výborně se hodí mrkvovo-zelný s křenem.
Kuchařka: Angel 666