Velikonoční perníková chaloupka

40
- reklama -

Suroviny

Těsto:
60 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek do perníku
1 vanilkový cukr
7,5 dkg moučkového cukru
perníkové koření
30 dkg medu
1 vejce
5 dkg másla nebo hery
4 lžíce vlažné vody
2 lžíce kakaa
poleva :
20 dkg moučkového cukru
1 bílek
citrónová šťáva
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme sypké přísady a poté přidáváme vše ostatní, až vznikne hladké těsto a vyválíme jej na 1 cm vysokou placku.


    Zobrazit celý recept

  2. Z tvrdého papíru vystřihneme šablony na štít, střechu a bok chaloupky.

  3. Podle šablon vyřežeme tvary těsta ( vždy dva štíty, střechy i boky ) + plát, na který budeme chaloupku stavět.

  4. Dáme na pečící papír a pečeme při 180 stupních do zlatova.

  5. Po upečení necháme vychladnout.

  6. Jednotlivé díly chaloupky nazdobíme podle své fantazie.

  7. Potom lepíme polevou na spodní plát nejdříve jeden bok a štít a přidáváme ostatní díly.

  8. Až budeme mít vše slepené, zakryjeme spoje polevou.