- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 60 dkg hladké mouky
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 7,5 dkg moučkového cukru
- perníkové koření
- 30 dkg medu
- 1 vejce
- 5 dkg másla nebo hery
- 4 lžíce vlažné vody
- 2 lžíce kakaa
- poleva :
- 20 dkg moučkového cukru
- 1 bílek
- citrónová šťáva
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme sypké přísady a poté přidáváme vše ostatní, až vznikne hladké těsto a vyválíme jej na 1 cm vysokou placku.
-
Z tvrdého papíru vystřihneme šablony na štít, střechu a bok chaloupky.
-
Podle šablon vyřežeme tvary těsta ( vždy dva štíty, střechy i boky ) + plát, na který budeme chaloupku stavět.
-
Dáme na pečící papír a pečeme při 180 stupních do zlatova.
-
Po upečení necháme vychladnout.
-
Jednotlivé díly chaloupky nazdobíme podle své fantazie.
-
Potom lepíme polevou na spodní plát nejdříve jeden bok a štít a přidáváme ostatní díly.
-
Až budeme mít vše slepené, zakryjeme spoje polevou.
Kuchař: calpana