
- reklama -
Suroviny
- 8 starších housek
- mléko
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 6 vajec žloutky a bílky zvlášť
- 400 g vařeného uzeného masa
- 2 hrsti nasekaných mladých kopřiv nebo zelené bylinky
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- sádlo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Housky si nakrájíme na kostičky a namočíme v mléku, vymačkáme, přidáme na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a vše rukama promneme.
-
Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do nádivky.
-
Touto směsí můžeme plnit kuře a co nám zbude dáme péct do formy na srnčí hřbet, kterou vymažeme sádlem.
Poznámka od kuchařky
Je to vynikající!! Pokud nemáte kopřivy, nic se neděje, klidně dejte jakékoliv své oblíbené bylinky, například libeček, celerovou nať a pod.
Zdroj- magazín Albert
Kuchařka: JanaDorazinova