Velikonoční nádivka z letáku Albert

153
- reklama -

Suroviny

8 starších housek
mléko
1 lžíce másla
1 cibule
6 vajec žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv nebo zelené bylinky
hrst petrželky
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Housky si nakrájíme na kostičky a namočíme v mléku, vymačkáme, přidáme na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a vše rukama promneme.

  2. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do nádivky.

  3. Touto směsí můžeme plnit kuře a co nám zbude dáme péct do formy na srnčí hřbet, kterou vymažeme sádlem.

Poznámka od kuchařky

Je to vynikající!! Pokud nemáte kopřivy, nic se neděje, klidně dejte jakékoliv své oblíbené bylinky, například libeček, celerovou nať a pod.

Zdroj- magazín Albert