Velikonoční nádivka se šmakounem

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g Šmakoun s hlívou ústřičnou (nakrájet na malé kostičky)
4 celozrnné rohlíky (nakrájet na kostičky)
4 vejce ( bílky vyšlehat na sníh)
1 velká cibule (nechat zesklovatět na lžičce oleje)
4 stroužky česneku (nakrájet, přidat na chvilku k cibuli, pozor nepřipálit)
2 – 3 dcl vývaru
petržel
pažitka (medvědí česnek, mladé kopřivy apodobně, cca 2 hrsti , klidně více- není třeba šetřit – nakrájet)
sůl
pepř
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme, dle chuti (můžeme přidat i směs provensálského koření apod.).

  2. Přidáme žloutky a vývar (vývar přiléváme postupně) a promícháme (klidně rukama), aby rohlíky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme.

  3. Dáme do formy vyložené pečícím papírem, pečeme cca 45 minut při 160°C (dle typu trouby). Množství stačí na formu biskupského chlebíčku.

Poznámka od kuchařky

Můžete přidat pro vůni kousek uzeného masa 🙂

Pokud zůstanete pouze u šmakouna, budou výživové hodnoty 1 porce :

1549 KJ, B 26g, T 9 g, S 44 g, SAFA 3