
- reklama -
Suroviny
klasický pekáč
- 5 starších housek
- 3 vejce
- 300-500 g uzeného boku(nebo jiného kusu)
- 4 hrsti mladých kopřiv
- kůru z 1 citronu
- 200 ml mléka
- 1 lžička zázvoru
- petrželka nebo pažitka
- trochu sádla na vymazání pekáče
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostky, namočíme do mléka, pak je mírně vymačkáme a dáme do mísy.
-
Přidáme uzené ovařené maso nakrájené na kostičky, nasekané kopřivy, zázvor, nastrouhanou kůru z celého citronu a všechno promícháme.
-
Nakonec dáme vejce, opepříme, osolíme a opět promícháme.
-
Pak si vymažeme pekáč sádlem a dáme do něj nádivku, kterou upečeme na střední teplotu, dokud není kůrka zlatavá.
Poznámka od kuchařky
Tuto Velikonoční nádivku dělávala moje maminka, od které jsem recept převzala-chutná nám nejvíc ze všech nádivek!
Kuchařka: Bibinka