Velikonoční mrkvový dort II.

71
- reklama -

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky sody
špetka soli
2 lžičky mleté skořice
3 velká vejce
1,5 hrnku cukru
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku podmáslí
2 lžičky vanilkového extraktu
2 hrnky strouhané mrkve
0,5 hrnku drobně nakrájeného ananasu
0,5 hrnku kokosu
0,5 hrnku nasekaných vlašských ořechů
Krém:
1 mascarpone
1 pomazánkové máslo
1 šlehačka
1 smetafix
1 vanilkový cukr
šťáva z 0,5 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, skořici a sodu promícháme. Zvlášť vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Potom pomalu přidáme sypkou směs.

  2. Závěrem zlehka vmícháme mrkev, ananas, kokos a ořechy.

  3. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, vlijeme do ní těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180°C alespoň 45 minut (vyzkoušíme špejlí, zda se těsto uprostřed nelepí).

  4. Upečený dort necháme vychladnout, překrojíme naplníme polovinou krému a dále zdobíme dle vlastní fantazie.

  5. Krém: Mascarpone a pomazánkové máslo vymícháme, přidáme vanilkový cukr a citronovou šťávu. Šlehačku a smetafix vyšleháme a zlehka vmícháme do krému.