Velikonoční italská colomba

84
- reklama -

Suroviny
2 formy

500 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
25 g droždí
150 g rozpuštěného máslo (nebo Hery)
2 dcl mléka
4 vejce
2 žloutky
100 g kandované pomerančové kůry (nebo směsi kandovaného ovoce)
100 g mandlí
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Z poloviny mouky, droždí a trochu teplého mléka zaděláme kvásek.
    Po vykynutí přidáme celá vejce a jeden žloutek, zbytek mouky, moučkový cukr, pomerančovou kůru, máslo, mléko a špetku soli.
    Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si naloupeme mandle, nebo použijeme již hotové mandlové lupínky.

  3. Vykynuté těsto naložíme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíčky-(hranatá, nebo jakákoliv, jakou máme), já použila dvě různé, jaké jsem měla, potřeme žloutkem, posypeme mandlemi.

  4. Prvních 10 minut pečeme při teplotě 200stupńů, později ubereme na 160 stupňů a pečeme ještě 40 min.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- Blesk magazín, který mimojiné říká, že na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě.