- reklama -
Suroviny
2 formy
- 500 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 25 g droždí
- 150 g rozpuštěného máslo (nebo Hery)
- 2 dcl mléka
- 4 vejce
- 2 žloutky
- 100 g kandované pomerančové kůry (nebo směsi kandovaného ovoce)
- 100 g mandlí
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Z poloviny mouky, droždí a trochu teplého mléka zaděláme kvásek.
Po vykynutí přidáme celá vejce a jeden žloutek, zbytek mouky, moučkový cukr, pomerančovou kůru, máslo, mléko a špetku soli.
Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout. -
Mezitím si naloupeme mandle, nebo použijeme již hotové mandlové lupínky.
-
Vykynuté těsto naložíme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíčky-(hranatá, nebo jakákoliv, jakou máme), já použila dvě různé, jaké jsem měla, potřeme žloutkem, posypeme mandlemi.
-
Prvních 10 minut pečeme při teplotě 200stupńů, později ubereme na 160 stupňů a pečeme ještě 40 min.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Blesk magazín, který mimojiné říká, že na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě.
Kuchařka: JanaDorazinova