
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 300 g uzeného masa
- 300 g vepřového masa
- případně kousek kuřecího masa
- 8 rohlíků
- 8 vajec
- petrželka nebo pažitka nebo kopřivy
- 4 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
- špetka muškátového květu nebo oříšku
- tuk na vymaštění pekáče
- strouhanka na vysypání pekáče
- 6 dcl vývaru z masa
Postup přípravy receptu
-
Všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
-
Rohlíky nakrájíme také na kostičky, zalijeme je vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.
-
Maso, rohlíky, usekanou pažitku (petrželku, kopřivy) a 4 lžíce oleje lehce promícháme a směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě
Poznámka od kuchařky
Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelíhttp://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka
Kuchař: clupmi