Velikonoční hlavička – nádivka

66
- reklama -

Suroviny
8 porcí

300 g uzeného masa
300 g vepřového masa
případně kousek kuřecího masa
8 rohlíků
8 vajec
petrželka nebo pažitka nebo kopřivy
4 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
špetka muškátového květu nebo oříšku
tuk na vymaštění pekáče
strouhanka na vysypání pekáče
6 dcl vývaru z masa

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.

  2. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, zalijeme je vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.

  3. Maso, rohlíky, usekanou pažitku (petrželku, kopřivy) a 4 lžíce oleje lehce promícháme a směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě

Poznámka od kuchařky

Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelíhttp://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka