Velikonoční beránek s jablky

111
- reklama -

Suroviny

150 g pomazánkového másla bez příchutě
2 vejce
špetka soli
200 g cukru krupice
4 PL mléka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 jablko

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.
    Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo, žloutky, cukr a mléko vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jablko.
    Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Formu vymažeme rozpuštěným máslem (já dělám 2x) a vysypeme polohrubou moukou.
    Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 175°C/cca 45 minut. Vyzkoušíme špejlí.

  4. Vychladlého beránka pocukrujeme, uděláme mu oči a ozdobíme mašlí.

Poznámka od kuchařky

PL = polévková lžíče