Velikonoční beránek na slano

49
- reklama -

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 vejce
100 g máslo (rozpuštěné)
50 ml oleje
1/2 líčky soli
uzené maso asi 80-100 g
pórek
sušená cibule
1 prášek do pečiva
250-300 ml mléka
máslo
hrubá mouka na vysypání formy
pomazánka jakákoliv svétlá-česneková, brynzová, nivová

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, mléko, olej, máslo do hladka a přidáme sypkou směs. Nakonec přimícháme na jemno uzené, pórek a cibuli. Množství podle vaší chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy.

  3. Pečeme pomalu, nejdřív přikryté alobalem. Já jsem pekla 35 min na 200°C.

  4. Zdobíme podle vlastní fantazie.

Poznámka od kuchařky

Mám takovou divnou formu, že je hlava z boku. Ten s čumákem dopředu bude zase jinak vypadat. Je dobré to dělat těsně před Velikonocemi. Nemám zkušenost jak dlouho vydrží. U nás se ještě ten den sní.