- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g máslo (rozpuštěné)
- 50 ml oleje
- 1/2 líčky soli
- uzené maso asi 80-100 g
- pórek
- sušená cibule
- 1 prášek do pečiva
- 250-300 ml mléka
- máslo
- hrubá mouka na vysypání formy
- pomazánka jakákoliv svétlá-česneková, brynzová, nivová
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vejce, mléko, olej, máslo do hladka a přidáme sypkou směs. Nakonec přimícháme na jemno uzené, pórek a cibuli. Množství podle vaší chuti.
-
Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy.
-
Pečeme pomalu, nejdřív přikryté alobalem. Já jsem pekla 35 min na 200°C.
-
Zdobíme podle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Mám takovou divnou formu, že je hlava z boku. Ten s čumákem dopředu bude zase jinak vypadat. Je dobré to dělat těsně před Velikonocemi. Nemám zkušenost jak dlouho vydrží. U nás se ještě ten den sní.
Kuchařka: mika59