Velikonoční beránci a pusinky

64
- reklama -

Suroviny
1 ks

4 vejce
350 g polohrubé mouky
170 g másla
300 g cukru moučka
10 lžic mléka
1 prášek do pečiva
špetka soli
Sníh:
4 bílky
1/2 lžíce octa
300 g cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem, bílky se špetkou soli. Do vyšlehaných žloutků přidáme máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmíchat sníh z bílků.

  2. Těsto pečeme v tukem vymazané a kokosem nebo hrubou moukou vysypané formě při teplotě 145-150 stupňů. Po upečení ještě teplé vyklopíme. Můžeme jen pocukrovat nebo ozdobit sněhem z bílků.

  3. Sníh z bílků připravíme tak, že vyšleháme 4 bílky, přidáme 1/2 lžíce octa a postupně zašleháme 300 g cukru moučka.
    Nad párou se šlehá asi 20 min.

Poznámka od kuchařky

Ze zbylého sněhového těsta můžeme nastříkat na plech pusinky, vložíme do předehřáté trouby/ 120 stupňů. Po krátkem zapečení snížíme teplotu na 80 stupňů a sušíme 1-3 hod.