
- reklama -
Suroviny
1 ks
- 4 vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 170 g másla
- 300 g cukru moučka
- 10 lžic mléka
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- Sníh:
- 4 bílky
- 1/2 lžíce octa
- 300 g cukru moučka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem, bílky se špetkou soli. Do vyšlehaných žloutků přidáme máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmíchat sníh z bílků.
-
Těsto pečeme v tukem vymazané a kokosem nebo hrubou moukou vysypané formě při teplotě 145-150 stupňů. Po upečení ještě teplé vyklopíme. Můžeme jen pocukrovat nebo ozdobit sněhem z bílků.
-
Sníh z bílků připravíme tak, že vyšleháme 4 bílky, přidáme 1/2 lžíce octa a postupně zašleháme 300 g cukru moučka.
Nad párou se šlehá asi 20 min.
Poznámka od kuchařky
Ze zbylého sněhového těsta můžeme nastříkat na plech pusinky, vložíme do předehřáté trouby/ 120 stupňů. Po krátkem zapečení snížíme teplotu na 80 stupňů a sušíme 1-3 hod.
Kuchařka: Petonka