
- reklama -
Suroviny
- Preferment:
- 150 g vody
- 150 g hladké mouky
- 0,5 g čerstvého droždí
- – vše dobře promícháme, zakryjeme a necháme pracovat 12 hodin
- Dále:
- 190 g vody
- 170 g pšeničné chlebové mouky
- 180 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 20 g oleje
- 20 g sezamu
- 4 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat.
-
Těsto rozdělíme na poloviny, vytvarujeme dvě delší a tenčí veky, které před pečením opět necháme nakynout.
-
Veky dobře postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/25-30 min).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen