- reklama -
Suroviny
- (2 ks cca 30 cm)
- 500 g hladké pšeničné mouky (lze zkombinovat i s celozrnnou pšeničnou moukou)
- zarovnaná lžička cukru
- vrchovatá lžička soli
- 1/2 kostky droždí
- 30 g oleje
- cca 250 ml vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažnou vodu a necháme droždí rozpustit. Poté přidáme ostatní suroviny a vytvoříme tužší hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
-
Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme placku tlustou cca 1,5 cm. Placku srolujeme do válečku, který necháme dalších 30-45 minut kynout. Těsto může být jen lehce pomoučené, jinak by se po srolování nespojilo.
-
Troubu vyhřejeme na 220 °C, do rozpálené trouby (či nádoby v troubě) nalijeme asi 0,5 dcl vody a vložíme nakynuté veky. Pečeme asi 15 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog.
http://fitblogies.blogspot.cz/
Kuchařka: Petras namaste