
- reklama -
Suroviny
- 4 lžíce nastrouhaného křenu
- 3 nastrouhaná jablka
- 10 g cukru
- 2 špetky soli
- 2 lžíce jablečného octa
- 120 ml hovězího vývaru
Postup přípravy receptu
-
Křen nastrouháme, jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme cukr, sůl, ocet a vychladlý vývar. Zakryjeme a necháme odpočinut. Klidně si vejmrdu připravte den předem, potřebuje čas, aby se chutě pěkně propojily.
-
Podáváme k vepřovému kolenu s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Chcete-li jemnější konzistenci, zvolte jemnější struhadlo na křen. Pátrání po vejmrdě a recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/vejmrda-po-starocesk…
Kuchař: mojetara