Vejce v sýrové misce s kaviárem

43
- reklama -

Suroviny
1 porce

50-70 g sýru (Gouda, parmezán, Čedar)
1 vejce
kaviár červený, černý nebo oba
čerstvě mletý pepř
sůl
čerstvá bazalka nebo jiná bylinka

Postup přípravy receptu

  1. Na menší suchou pánvičku dáme dokola hrubě nastrouhaný sýr. Až sýr pustí tuk, vklepneme doprostřed vejce a osolíme žloutek. Kolem dokola natrháme asi 4 lístky bazalky. Smažíme pomalu.


    Zobrazit celý recept

  2. Když se sýr začne rozpouštět, nahrneme ho na bílek a vytvoříme mističku. Doděláme tak, aby žloutek zůstal tekutý. Na hotové vejce nameleme čerstvý pepř, dáme kaviár a ozdobíme bazalkou. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá nebo nechce kaviár, použije různé bylinky, jiný druh nastrouhaného sýru nebo jemně nastrouhanou šunku, kterou přidáme ještě do pánvičky, než se vejce dodělá.