- reklama -
Suroviny
1 porce
- 50-70 g sýru (Gouda, parmezán, Čedar)
- 1 vejce
- kaviár červený, černý nebo oba
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvá bazalka nebo jiná bylinka
Postup přípravy receptu
-
Na menší suchou pánvičku dáme dokola hrubě nastrouhaný sýr. Až sýr pustí tuk, vklepneme doprostřed vejce a osolíme žloutek. Kolem dokola natrháme asi 4 lístky bazalky. Smažíme pomalu.
-
Když se sýr začne rozpouštět, nahrneme ho na bílek a vytvoříme mističku. Doděláme tak, aby žloutek zůstal tekutý. Na hotové vejce nameleme čerstvý pepř, dáme kaviár a ozdobíme bazalkou. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá nebo nechce kaviár, použije různé bylinky, jiný druh nastrouhaného sýru nebo jemně nastrouhanou šunku, kterou přidáme ještě do pánvičky, než se vejce dodělá.
Kuchařka: mika59