
Suroviny
1 porce
- 2 vejce
- sůl
- 1 plátek anglické slaniny
- zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky osolíme a vyšleháme do pěny. Žloutky rozmícháme, osolíme a vylijeme na teflonovou pánev (nepoužívala jsem žádný olej) tak, aby byly po celém dně – pokud děláte jen jednu porci, chce to menší pánvičku. Na žloutky dáme bílkovou pěnu a rozetřeme po celé pánvi. Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. na nejmenší stupeň dusit. Mezitím osmažíme plátek slaniny do křupava.
-
Vejce přendáme na talíř, rozřízneme placku v polovině a překlopíme na sebe. Vznikne nám takový „dortík“. Nakrájíme na čtvrtky nebo trojúhelníčky, ozdobíme zeleninou, slaninou…
-
Podáváme teplé s topinkou nebo toustem.
Poznámka od kuchařky
Vejce jsou na osobu – násobí se podle počtu strávníků. Pro bezmasou verzi vynecháme slaninu:-)
Inspirace: youtube