Vejce plněná řeřichovým krémem

62
- reklama -

Suroviny

6 vajec uvařených natvrdo
vanička řeřichy ( viz foto )
200 g čerstvého sýra typu Lučina ( měla jsem Palouček )
plnotučná hořčice – množství podle chuti – cca 2 lžičky
3 lžíce smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Do misky dáme sýr, povolíme smetanou, přidáme žloutky, hořčici, osolíme a vymícháme do hladkého krému. Na závěr promícháme s lístky řeřichy (malou část si necháme na ozdobu).

  2. Bílky dole opatrně seřízneme aby lépe stály a naplníme je připraveným krémem. Posypeme zbylou řeřichou a můžeme dozdobit kapary.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád pikantní věci, může plnotučnou hořčici nahradit dijonskou.