- reklama -
Suroviny
- vejce (nejlépe domácí)
- delší plátky slaniny – 2 na 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme maximálně 7 minut. Ihned zchladíme, aby se zastavil var. Připravíme plátky slaniny, kterou dáme do kříže.
-
Oloupané vejce obalíme nejprve jedním plátkem a poté i druhým. Rozpálíme pánev lehce vytřenou olejem. Vejce zprudka ze všech stran opečeme. Začínáme spojem slaniny dolů.
-
Podáváme ihned překrojené, poprášené solí a pepřem. Vejce se hodí jako snídaňové nebo jako předkrm doplněný zeleninou. Můžeme ho taky položit na opečený toust.
Poznámka od kuchařky
Vejce můžeme uvařit dopředu a před servírováním opéct. Je to rychlé a dobré.
Kuchařka: mika59