
- reklama -
Suroviny
- 2 vejce
- bylinková sůl
- hlávkový salát
- ředkvičky
- petrželka nebo pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílek od žloutků – ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí.
Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček dáme pečící papír, sníh rozdělíme na dvě hromádky a uprostřed uděláme lžící důlek. Dáme na pět minut do trouby. Do důlků v zapečeném sněhu vložíme žloutky a pečeme dalších pět minut. -
Žloutky přisolíme a můžeme na talířich obložit zeleninou a posypat jemně krájenou petrželkou nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Množství vajec zvolíme podle počtu strávníků.
Inspirace: magazín Gusto
Kuchařka: maris