
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 400 g bílých fazolí
- 400 g červených fazolí
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného oregána
- 150 g kysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Mrkev omyjeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek nasekáme nadrobno.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a mrkev s cibulí zhruba 5 minut opečeme, přiáme odkapané fazole, rajčata pokrájená na kousky, ochutíme chilli, kmínem a oregánem a zvolna 10-15 minut vaříme. Podáváme se lžící smetany.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha je vhodný čerstvý bílý chléb, ale klidně můžeme podávat s těstovinami nebo rýží. Dobré je to i jako náplň do torttil.
Kuchař: kordy









