Vege boloňská omáčka z čočky

66
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 g těstovin (špagety)
150 g červené čočky
1-2 cibule
2 řapíky celeru
2 mrkve
500 ml rajčatové omáčky
trochu červeného vína (cca 50 ml)
trochu olivového oleje
sůl
pepř
oregano
strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na obalu uvaříme červenou čočku do měkka a dáme stranou.

  2. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej.
    Přidáme cibuli, celer a mrkev a smažíme dozlatova.
    Osolíme, opepříme a ochutíme oreganem.
    Vše zalijeme rajčatovou omáčkou a vaříme ještě asi 5 minut.

  3. Mezitím dáme vařit těstoviny dle návodu.
    Do pánve přilijeme víno a necháme ho odpařit.
    Potom vsypeme uvařenou čočku a dobře promícháme.

  4. Hotovou omáčku podáváme s uvařenými těstovinami a posypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem našla někde na internetu a po pár obměnách se dostal do mojí topky, tak se s vámi o něj ráda podělím. Je to rychlé, výborné a syté vegetariánské jídlo.