Veganský hrachový salátek (rychlovka)

55
- reklama -

Suroviny
1.porce

100 g žlutého hrachu
tuk (já používám ghee máslo)
100 g uzeného Tofu
200 g naloženého zelí s mrkví
jarní cibulka (množství dle potřeby)
majoránka
pepř
sůl
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hodinu předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme.

  2. Jakmile nám hrách trochu změkne, přidáme na kostičky pokrájené Tofu. Ke konci vaření přidáme sůl, pepř, majoránku a chilli. Nakonec přidáváme zelí. Podáváme teplé nebo vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Hrách používám celý, nikoliv půlený. V salátku je fajn,pokud hrách není rozvařený, ale tzv. „na skus“.

Luštěniny je možné obměnit, případně jich smíchat více např 1/2 hrách a 1/2 čočka…