
- reklama -
Suroviny
1.porce
- 100 g žlutého hrachu
- tuk (já používám ghee máslo)
- 100 g uzeného Tofu
- 200 g naloženého zelí s mrkví
- jarní cibulka (množství dle potřeby)
- majoránka
- pepř
- sůl
- chilli
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hodinu předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme.
-
Jakmile nám hrách trochu změkne, přidáme na kostičky pokrájené Tofu. Ke konci vaření přidáme sůl, pepř, majoránku a chilli. Nakonec přidáváme zelí. Podáváme teplé nebo vychlazené.
Poznámka od kuchařky
Hrách používám celý, nikoliv půlený. V salátku je fajn,pokud hrách není rozvařený, ale tzv. „na skus“.
Luštěniny je možné obměnit, případně jich smíchat více např 1/2 hrách a 1/2 čočka…
Kuchařka: Danielitha