![Veganská omeleta z cizrnové mouky_5ff8105736964.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veganska-omeleta-z-cizrnove-mouky_5ff81057263e1.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 50 g cizrnové mouky
- 2 lžičky mletého lněného semínka
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka kurkumy
- špetka mletého římského kmínu (nemusí být)
- sůl
- pepř
- 65 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin umícháme hustší těstíčko, které necháme asi 20 minut odpočinout. next>Nepřilnavou pánev potřeme lehce olejem, rozehřejeme a pomocí stěrky rozetřeme připravené těstíčko.
-
Smažíme po obou stranách dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: http://blog.fatfreevegan.com/2014/12/chickpea-omel… a http://indiaphile.info/vegan-omelet-with-cilantro-…
Omeleta mě mile překvapila, je opravdu jemná a dobrá. Pokud toužíte i po vaječné vůni, použijte černou indickou sůl (Kala Namak).
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram