Veganská omeleta z cizrnové mouky

43
- reklama -

Suroviny

50 g cizrnové mouky
2 lžičky mletého lněného semínka
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička prášku do pečiva
špetka kurkumy
špetka mletého římského kmínu (nemusí být)
sůl
pepř
65 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin umícháme hustší těstíčko, které necháme asi 20 minut odpočinout. next>Nepřilnavou pánev potřeme lehce olejem, rozehřejeme a pomocí stěrky rozetřeme připravené těstíčko.


    Zobrazit celý recept

  2. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: http://blog.fatfreevegan.com/2014/12/chickpea-omel… a http://indiaphile.info/vegan-omelet-with-cilantro-…

Omeleta mě mile překvapila, je opravdu jemná a dobrá. Pokud toužíte i po vaječné vůni, použijte černou indickou sůl (Kala Namak).

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.