Vegan burger z červené čočky se zeleninou

44
- reklama -

Suroviny

250 g červené čočky (asi 1 1/2 hrnku)
1/2 čerstvé papriky na kostičky
1/2 větší mrkve nastrouhaná na hrubo
10 ks růžičkové kapusty nakrájené na menší kousky
1/2 malé růžice brokolice rozebrané na malé růžičky či nakrájené na malé kousky
2 jarní cibulky podélně přepůlené a nakrájené
2 stroužky česneku prolisované
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 čajové lžičky římského kmínu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku jsem v hrnci osolila, opepřila, zalila vodou (do násobku výšky čočky) a nechala za občasného míchání vařit, dokud se voda pomalu nevyvařila, čočka nerozvařila a nevznikla hustší kaše. Do té jsem vmíchala všechny ingredience.


    Zobrazit celý recept

  2. Postupně jsem tvořila placky, kladla jsem je na plech vyložený pečícím papírem (vyšlo mi jich jako na potvoru 7), které se v troubě pekly na 200°C 50 minut (btw. záleží na troubě, takže prostě koukat, kdy budou placky chytat hezky opečenou tmavou barvu a uprostřed přestanou být kašovité a půjdou hezky sundat obracečkou z pečícího papíru).

  3. Pokud máte veganský sýr, dejte jej na placky do trouby prohřát a opéct.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem i vlastní domácí bulky, též bez jakýchkoli živočišných přísad. Ale pravda, že pak už burgery vegan nebyly, protože na nich skončil cheddar. Pokud však použijete veganský sýr a sojanézu nebo něco podobného, tak se na vegan verzi nic nezmění :).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/02/vegan-bu…