
- reklama -
Suroviny
            cca 4o vdolečků
							
    
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 kostka droždí (42g)
- 100 g Majolky®
- 4 lžíce oleje
- 6 lžic rumu
- 250 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- Krém:
- 200 g Mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- moučkový cukr
- Na dokončení:
- švestková povidla
- borůvky
- máta
Postup přípravy receptu
- 
Do domácí pekárny dáme tekuté suroviny, rozdrobíme droždí a přidáme sypké suroviny. Zapneme na program těsto. 
- 
Po vykynutí je těsto velmi řídké. Řádně si vysypeme vál hladkou moukou, vylijeme těsto, posypeme si ho hladkou moukou a vyválíme placku cca, půl centimetru silnou. 
- 
Vykrájíme kolečka a pečeme na sucho na litinovém tálu. 
- 
Smícháme Mascarpone, šlehačku a cukr. Vyšleháme do hladkého krému. 
- 
Vychladlé vdolečky potřeme povidly, přidáme Mascarpone a dozdobíme borůvkami a mátou. 
            Kuchař: Dooga
        
