Suroviny
4 porce
- -100 g vyzrálého sýru čedar
- -1 lžička dijonské hořčice
- -pár kapek worcesteru
- -2 jarní cibulky s natí
- -špetka cayenského pepře
- -1 vejce
- -4 plátky chleba
Postup přípravy receptu
-
Sýr nahrubo nastrouháme.
-
Cibulky najemno nasekáme.
-
Oddělíme žloutek od bílku.
-
V misce smícháme nastrouhaný čedar, hořčici, worcesterskou omáčku, nasekanou cibulku, kajenský pepř a žloutek.
-
Z bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do předchozí směsi.
-
Krajíce chleba rozložíme na plech a na ně naneseme sýrovou směs.
-
Dáme rozpéct do trouby pod rozpálený gril dozlatava.
-
Ihned podáváme.
-
Můžeme podávat se salátem z řeřichy, rukoly, polníčku nebo jiných zelených lístků.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Welsh rarebit je pikantní omáčka z čedaru, piva a koření, která se podává na topince. V tomto receptu pivo nahrazuje vejce.
**Kajenský pepř jsou vlastně najemno rozemleté chilli papričky.