Variace na Welsh rarebit

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

-100 g vyzrálého sýru čedar
-1 lžička dijonské hořčice
-pár kapek worcesteru
-2 jarní cibulky s natí
-špetka cayenského pepře
-1 vejce
-4 plátky chleba

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nahrubo nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibulky najemno nasekáme.

  3. Oddělíme žloutek od bílku.

  4. V misce smícháme nastrouhaný čedar, hořčici, worcesterskou omáčku, nasekanou cibulku, kajenský pepř a žloutek.

  5. Z bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do předchozí směsi.

  6. Krajíce chleba rozložíme na plech a na ně naneseme sýrovou směs.

  7. Dáme rozpéct do trouby pod rozpálený gril dozlatava.

  8. Ihned podáváme.

  9. Můžeme podávat se salátem z řeřichy, rukoly, polníčku nebo jiných zelených lístků.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Welsh rarebit je pikantní omáčka z čedaru, piva a koření, která se podává na topince. V tomto receptu pivo nahrazuje vejce.

**Kajenský pepř jsou vlastně najemno rozemleté chilli papričky.