
- reklama -
Suroviny
- 1 menší porce uvařené rýže
- 2 vejce
- stroužek česneku
- kolečka pórku nebo kousek cibule
- olej
- sůl
- pepř
- oblíbené pikantní koření Medvědí gril
- červená paprika na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji lehce opečeme pórek a nadrobno nasekaný česnek.
-
Přidáme uvařenou rýži, prohřejeme a přilijeme 2 vejce rozmíchaná se solí, pepřem a pikantním kořením.
-
Mícháme až do požadované konzistence. Na talíři ozdobíme červenou paprikou.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikl náhodou, když mi v lednici zbývala porce rýže, dvě vejce a troška pórku. Základ tvoří jen rýže s vejcem, přidat můžete cokoliv dle chuti a dostupných surovin – žampiony, jarní cibulku, zelené fazolky…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram