Vařený květák v pikantní omáčce

70
- reklama -

Suroviny

700 g květáku
40 g oleje
50 g cibule
200 g rajčat
3 lžíce kečupu
10 dkg hladké mouky
100 g kyselých okurek
mletá sladká paprika
česnek
sůl
kousek bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme.

  3. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme solí, bujonovou kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni.

  4. Květák přelijeme hotovou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s vařenými brambory.