
- reklama -
Suroviny
- 700 g květáku
- 40 g oleje
- 50 g cibule
- 200 g rajčat
- 3 lžíce kečupu
- 10 dkg hladké mouky
- 100 g kyselých okurek
- mletá sladká paprika
- česnek
- sůl
- kousek bujónu
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky.
-
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme.
-
Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme solí, bujonovou kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni.
-
Květák přelijeme hotovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými brambory.
Kuchař: toprecepty.cz