
Suroviny
2 porce
- uzená krkovice (kýta nebo kotleta – vcelku na dvě porce)
- 6 středních brambor
- 2 lžíce másla (do brambor)
- 3 stroužky česneku
- 0,25 hrnku mléka
- sůl
- máslo na pánev
- 2 nakládané kyselé okurky
- 1 jarní cibulka s natí
- 0,5 lžičky dijónské hořčice
- 1 lžička olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Uzené maso vložíme do vody a cca 30 minut povaříme. Mezitím nakrájíme okurky i cibulku hodně na jemno a promícháme společně s hořčicí a olivovým olejem. Brambory máme mezitím uvařeny – scedíme a rozmačkáme.
-
Na pánvi na másle necháme zpěnit rozmačkaný česnek a hned zalijeme mlékem. Až je mléko horké, vlijeme na brambory a šlehačem vyšleháme do jemné kaše (mléko dáme podle toho, jak řídkou kaši chceme mít).
-
Nakrájeným nebo natrhaným masem na kousky poklademe česnekovou kaši, nebo maso můžeme zamíchat přímo do kaše. Posypeme pikantní okurkou a celé pokapeme rozpuštěným máslem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Apetit
Recept vkládám pro jeho jednoduchost a také jako vzpomínku na dětství, kdy nám babička o prázdninách zbylé maso z oběda zamíchala do kaše, k tomu okurku, nebo kompot…a hurá ven 🙂