Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou

53
- reklama -

Suroviny
2 porce

uzená krkovice (kýta nebo kotleta – vcelku na dvě porce)
6 středních brambor
2 lžíce másla (do brambor)
3 stroužky česneku
0,25 hrnku mléka
sůl
máslo na pánev
2 nakládané kyselé okurky
1 jarní cibulka s natí
0,5 lžičky dijónské hořčice
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Uzené maso vložíme do vody a cca 30 minut povaříme. Mezitím nakrájíme okurky i cibulku hodně na jemno a promícháme společně s hořčicí a olivovým olejem. Brambory máme mezitím uvařeny – scedíme a rozmačkáme.

  2. Na pánvi na másle necháme zpěnit rozmačkaný česnek a hned zalijeme mlékem. Až je mléko horké, vlijeme na brambory a šlehačem vyšleháme do jemné kaše (mléko dáme podle toho, jak řídkou kaši chceme mít).

  3. Nakrájeným nebo natrhaným masem na kousky poklademe česnekovou kaši, nebo maso můžeme zamíchat přímo do kaše. Posypeme pikantní okurkou a celé pokapeme rozpuštěným máslem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Apetit

Recept vkládám pro jeho jednoduchost a také jako vzpomínku na dětství, kdy nám babička o prázdninách zbylé maso z oběda zamíchala do kaše, k tomu okurku, nebo kompot…a hurá ven 🙂