
- reklama -
Suroviny
- Na vařenou kaši:
- 4 žloutky
- 80 g moučkového cukru
- 2 dl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- Dále:
- 200 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru (dle chuti)
- Na dochucení:
- vanilková esence
- hnědý rum
- kávová sedlina
- mandlová tresť nebo dle vlastní chuti
- kakao
- čokoláda – hořká nebo mléčná
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.
-
Cukr a změklé máslo dobře vyšleháme.
-
Zchladlou kaši s máslovým krémem dobře promícháme v hladký krém a pokud chceme, dochutíme ho dle vlastní chuti a potřeby vanilkou, rumem…
-
Krém nandáme do zdobícího sáčku a použijeme na dorty, řezy, cukroví…
Kuchař: recepty73