Vařená cuketa s krevetami a česnekem

45
- reklama -

Suroviny

1 větší mladá cuketa (nebo dvě menší)
2 stroužky česneku
1 hrníček těstovin (rýžových mušliček)
150 g koktejlové krevety
podravka
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
suroviny na salát:
rajčata na měsíčky
čerstvé papriky (kapie)
neloupaný dobře omytý okurek
mozzarella
sýr ementál
nadrobno nakrájená mladá cibulka
můžeme přidat moravské uzené
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové mušličky. Vaříme cca 5-7 minut, dle velikosti kostek cukety-nevaříme dlouho, ať z toho nemáme bláto. Nakonec minutu před vypnutím varu přidáme česnek a slijeme.

  3. Dle chuti můžeme přidat k surovinám mrkev, petržel nebo celer. Kdo jak má rád. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Protože toto jídlo je „hladové“ jako přílohu zvolíme vařené brambory s máslem nebo zeleninový salát.

Vhodné na dietu k večeři nebo k obědu.