
- reklama -
Suroviny
- 1 větší mladá cuketa (nebo dvě menší)
- 2 stroužky česneku
- 1 hrníček těstovin (rýžových mušliček)
- 150 g koktejlové krevety
- podravka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- suroviny na salát:
- rajčata na měsíčky
- čerstvé papriky (kapie)
- neloupaný dobře omytý okurek
- mozzarella
- sýr ementál
- nadrobno nakrájená mladá cibulka
- můžeme přidat moravské uzené
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme.
-
Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové mušličky. Vaříme cca 5-7 minut, dle velikosti kostek cukety-nevaříme dlouho, ať z toho nemáme bláto. Nakonec minutu před vypnutím varu přidáme česnek a slijeme.
-
Dle chuti můžeme přidat k surovinám mrkev, petržel nebo celer. Kdo jak má rád. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Protože toto jídlo je „hladové“ jako přílohu zvolíme vařené brambory s máslem nebo zeleninový salát.
Vhodné na dietu k večeři nebo k obědu.
Kuchařka: Gabina_I