
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g brokolice
- 300 ml mléka
- 300 ml smetany
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 žloutky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- hrst čerstvých nasekaných bylinek)
- hladkolistá petrželka
- pažitka
- libeček
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente, tedy asi 4 minuty.
-
V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jeden nasekaný stroužek česneku.
-
Přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme šlehačkou a mlékem. Přidáme zbylý, utřený česnek, osolíme a vaříme a prošleháváme asi 15-20 minut.
-
V hotovém bešamelu necháme rozpustit parmazán a přisypeme bylinky.
-
Na závěr přidáme žloutky, prošleháme a už nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými bramborami. Komu by chybělo maso, může přidat orestovanou slaninu.
Kuchařka: Eliza