- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 75 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 125 g másla
- 1 vejce
- Na ozdobu:
- 100 g lískových ořechů
- 100 g Nutely
- 100 g čokoládové polevy
- 20 g bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme mouku, cukr, máslo a vejce do těsta, necháme chvíli v chladu. Pak vyválíme těsto asi na 3 mm, vykrájíme kytičky a vykrojíme i kulaté středy.
-
Upečeme v mírné troubě asi na 150°C.
-
Po vychladnutí na každý věneček nastříkáme cukrářským sáčkem kolečko z Nutely a vsadíme do něj pět půlek opražených lískových ořechů. Dáme na chvíli do lednice, aby vše zatuhlo.
-
Pak namočíme celé vršky do čokolády a po mírném zaschnutí postříkáme rozehřátou bílou čokoládou.
Kuchařka: Hella