- reklama -
Suroviny
- 190 g hladké mouky
- 140 g másla (nebo Hery)
- 67 g mletých vlašských ořechů
- 46 g moučkového cukru
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny navážíme.
-
Vypracujeme těsto.
-
Kousek těsta odkrojíme a vyválíme delší váleček. Nožem pak váleček rozkrájíme a vytvoříme rohlíčky.
-
Dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme na spodní ohřev na 160-170°C cca 3 minuty. Potom zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.
-
Po vytažení z trouby počkáme tak 3-4 minuty a potom rohlíčky opatrně obalíme v moučkovém cukru, který smícháme s vanilkovým cukrem.
Kuchařka: LuDea