Vánoční tvarohová štola s vůní pomeranče

58
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g cukru krystal
130 g másla
250 g tvarohu
1 kypřící prášek bez fosfátů
2 vejce
100 g rozinek namočených v rumu
50 g vlašských ořechů
50 g kandované pomerančové kůry
pomerančová kůra
máslo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do rumu.


    Zobrazit celý recept

  2. Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme ostatní ingradience a zpracujeme v těsto.

  3. Válečkem těsto rozválíme na silnou placku, kterou přeložíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Štolu potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca 45 minut. Během pečení každých 10 minut znovu potřeme rozpuštěným máslem.

  5. Štolu hned po upečení potřeme máslem a po chvíli ji pocukrujeme.