- reklama -
Suroviny
- 400 g hladké mouky (+ na podsypání)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 150 g másla (hera)
- 100 g salka
- 180 g třtinového cukru (+ na posypání)
- 1 celé vejce
- 1 bílek (na potření)
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička perníkového koření
- ¼ lžičky muškátového květu
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto (na pomoučeném vále), poté jej zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, (minimálně přes noc).
-
Druhý den těsto vyndáme, necháme povolit při pokojové teplotě, rozválíme a vykrajujeme požadovaný tvar (Nejlepší je, si zvolit jedno vykrajováno, aby se sušenky odlišily od ostatního cukroví různých tvarů).
-
Vykrájené cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem, poté jej potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme třtinovým cukrem.
-
Pečeme na 180 stupňů 10 minut horkovzdcuh (hlídáme!!!).
Kuchařka: Navrmi