Vánoční stromeček s osvětlením

43
- reklama -

Suroviny

6-8 bílků
špetka soli
300 g cukru krystal
1 lžíce vanilkového cukru
svíčky
Zmrzliny:
jahodová zmrzlina
vanilková zmrzlina
malinová zmrzlina
čokoládová zmrzlina
pistáciová zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 120°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plech položíme pečící papír.

  3. Bílky se solí dáme do větší mísy.

  4. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu.

  5. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.

  6. Našlehaným sněhem plníme cukrářský sáček s tvořítkem. Sněhem vytvoříme jednotlivá patra. Jako první děláme špici, pak 5 pater, každé vždy o trochu větší než předchozí.

  7. Plech vložíme do trouby a zvolna vysušujeme 70 minut. Jednu třetinu pečícího času při mírné teplotě, další třetinu času troubu vypneme a dopečeme v třetí třetině času. Při pečení se pěna smí jen nepatrně nažloutle zbarvit.

  8. Necháme vychladnout a opatrně sejmeme z papíru.

  9. Svíčky pomocí drátku upevníme na jednotlivá patra stromečku.

  10. Mezi jednotlivá patra dáme zmrzliny různé barvy.

Poznámka od kuchařky

Patra stříkáme na papír ve tvaru hvězd (pěticípá hvězda, šesticípá atd.) a podle počtu pater je zvětšujeme.