![Vánoční stromeček s osvětlením_5ffcb616d559c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vanocni-stromecek-s-osvetlenim_5ffcb616c3ce8.jpeg)
Suroviny
- 6-8 bílků
- špetka soli
- 300 g cukru krystal
- 1 lžíce vanilkového cukru
- svíčky
- Zmrzliny:
- jahodová zmrzlina
- vanilková zmrzlina
- malinová zmrzlina
- čokoládová zmrzlina
- pistáciová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 120°C.
-
Na plech položíme pečící papír.
-
Bílky se solí dáme do větší mísy.
-
Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu.
-
Pomalu do sněhu přidáváme cukr.
-
Našlehaným sněhem plníme cukrářský sáček s tvořítkem. Sněhem vytvoříme jednotlivá patra. Jako první děláme špici, pak 5 pater, každé vždy o trochu větší než předchozí.
-
Plech vložíme do trouby a zvolna vysušujeme 70 minut. Jednu třetinu pečícího času při mírné teplotě, další třetinu času troubu vypneme a dopečeme v třetí třetině času. Při pečení se pěna smí jen nepatrně nažloutle zbarvit.
-
Necháme vychladnout a opatrně sejmeme z papíru.
-
Svíčky pomocí drátku upevníme na jednotlivá patra stromečku.
-
Mezi jednotlivá patra dáme zmrzliny různé barvy.
Poznámka od kuchařky
Patra stříkáme na papír ve tvaru hvězd (pěticípá hvězda, šesticípá atd.) a podle počtu pater je zvětšujeme.