
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 150 g sádla
- 200 g cukru moučka
- 150 g hladké mouky
- 60 g kakaa
- vanilkový cukr
- Na ozdobení:
- lískové oříšky
- marmeláda (rybízová)
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme dohromady v krásný čokoládový váleček. Používám kuchyňského robota s hákem (za 3-5 minut krásně těsto propracované v hladkou hromádku).
-
Doporučuji alespoň přes noc, já nechávám klidně i týden, odležet v lednici.
Před pečením a zpracováním těsto vyndám cca na hodinu ven, aby se s ním dalo lépe pracovat. Poté tvořím malé, cca v průměru 2 cm kuličky, které ozdobím rozpůleným lískovým oříškem, namočeným v marmeládě. -
Pečeme při 150°C. Že jsou upečené, poznáme jako u většiny cukroví – popostrčením těsto už není „přilepené“ k pečícímu papíru.
Poznámka od kuchařky
Je potřeba opravdu dodržovat gramáž, aby těsto bylo OK. 🙂
Kuchařka: Nikiiii1821