Vánoční sádláky (sádlové koláčky)

199
- reklama -

Suroviny

Těsto:
150 g sádla
200 g cukru moučka
150 g hladké mouky
60 g kakaa
vanilkový cukr
Na ozdobení:
lískové oříšky
marmeláda (rybízová)

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady v krásný čokoládový váleček. Používám kuchyňského robota s hákem (za 3-5 minut krásně těsto propracované v hladkou hromádku).

  2. Doporučuji alespoň přes noc, já nechávám klidně i týden, odležet v lednici.
    Před pečením a zpracováním těsto vyndám cca na hodinu ven, aby se s ním dalo lépe pracovat. Poté tvořím malé, cca v průměru 2 cm kuličky, které ozdobím rozpůleným lískovým oříškem, namočeným v marmeládě.

  3. Pečeme při 150°C. Že jsou upečené, poznáme jako u většiny cukroví – popostrčením těsto už není „přilepené“ k pečícímu papíru.

Poznámka od kuchařky

Je potřeba opravdu dodržovat gramáž, aby těsto bylo OK. 🙂