
- reklama -
Suroviny
- Kapří hlavy a vnitřnosti
- loupaný hrách
- 1 cibule
- kořenová zelenina:
- mrkev
- celer
- petržel
- 50 g másla a
- 40 g hladké mouky (na jíšku)
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Rybu uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a maso obereme.
-
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme rybím vývarem, přidáme předem namočený hrách a uvaříme doměkka.
-
Podle chuti přisolíme, opepříme, vložíme obrané rybí maso a okořeníme majoránkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s osmaženou houskou nebo krájeným svítkem, výborné jsou do ní i fritátové nudle : http://www.toprecepty.cz/recept/3280-fritatove-nud….
Recept na tuto polévku jsem si „přinesla“ z domu a moje rodina ji ráda přijala za vlastní. Až po létech jsem se z rybí kuchařky M.Štěpničky dozvěděla, že každé vánoce máme doma polévku staročeskou.
Kuchařka: cathleen