Vánoční rybí polévka (staročeská)

155
- reklama -

Suroviny

Kapří hlavy a vnitřnosti
loupaný hrách
1 cibule
kořenová zelenina:
mrkev
celer
petržel
50 g másla a
40 g hladké mouky (na jíšku)
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a maso obereme.

  2. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme rybím vývarem, přidáme předem namočený hrách a uvaříme doměkka.

  3. Podle chuti přisolíme, opepříme, vložíme obrané rybí maso a okořeníme majoránkou.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s osmaženou houskou nebo krájeným svítkem, výborné jsou do ní i fritátové nudle : http://www.toprecepty.cz/recept/3280-fritatove-nud….

Recept na tuto polévku jsem si „přinesla“ z domu a moje rodina ji ráda přijala za vlastní. Až po létech jsem se z rybí kuchařky M.Štěpničky dozvěděla, že každé vánoce máme doma polévku staročeskou.