
- reklama -
Suroviny
- rybí hlava
- rybí vnitřnosti
- mrkev
- celer
- petržel
- hrách
- sůl
- máslo
- hladká mouka (na jíšku)
- houska (na kostičky)
- kousek másla na osmažení
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme trochu hrachu den předtím namočeného. Zvlášť ve slané vodě nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme očištěné rybí vnitřnosti případně i hlavu z ryby.
-
Když jsou vnitřnosti měkké, vyjmeme je a polévku zahustíme bledou máslovou jíškou. Hrách i s vodou přidáme do polévky.
-
Maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy a polévku na ně procedíme. Podáváme s osmaženou houskou.
Poznámka od kuchařky
Pokud si pamatuji jak to dělávala prababička, tak hlavu neobírala, že na hlavě je hořké maso od žaber, ale dávala tam vařit s hlavou kousek kapra. Polévku cedila, než tam přidala hrách s vodou a do polévky krájela vařenou kořenovou zeleninu.
Kuchař: fb.lib