- reklama -
Suroviny
6 skleniček o obsahu 300 ml
- 2 kg rajčat
- 1 velký pomeranč
- kousek celé skořice
- 5 hřebíčků
- 1,20 kg cukru
- 2 želírfixy 1:1 Labeta
- 2-3 KL kyseliny citronové
- rum
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata pokrájíme na menší kousky a spolu se skořicí a hřebíčky dáme vařit cca na 1 hodinu. Rozvařená rajčata přepasírujeme přes sítko do širšího kastrolu, přidáme jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého pomeranče, pomerančovou šťávu (cca 150 ml ), kterou jsme doplnili rumem (cca 50 ml), kyselinu citronovou a cukr, který jsme smíchali s želírovacím přípravkem. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
-
Hotovou marmeládu plníme do nahřátých skleniček, otočíme dnem vzhůru a necháme mírně zchladnout, otočíme zpět.
-
Po úplném zchladnutí uložíme na temném a chladném místě.
Poznámka od kuchařky
Rajčata jsem měla v mrazáku a protože se mi nechce v létě stát u plotny, tak teprve teď přišla na řadu po jahodách a rybízu.
Kuchařka: NADEI