Vánoční rajčatová marmeláda

69
- reklama -

Suroviny
6 skleniček o obsahu 300 ml

2 kg rajčat
1 velký pomeranč
kousek celé skořice
5 hřebíčků
1,20 kg cukru
2 želírfixy 1:1 Labeta
2-3 KL kyseliny citronové
rum

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata pokrájíme na menší kousky a spolu se skořicí a hřebíčky dáme vařit cca na 1 hodinu. Rozvařená rajčata přepasírujeme přes sítko do širšího kastrolu, přidáme jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého pomeranče, pomerančovou šťávu (cca 150 ml ), kterou jsme doplnili rumem (cca 50 ml), kyselinu citronovou a cukr, který jsme smíchali s želírovacím přípravkem. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Hotovou marmeládu plníme do nahřátých skleniček, otočíme dnem vzhůru a necháme mírně zchladnout, otočíme zpět.

  3. Po úplném zchladnutí uložíme na temném a chladném místě.

Poznámka od kuchařky

Rajčata jsem měla v mrazáku a protože se mi nechce v létě stát u plotny, tak teprve teď přišla na řadu po jahodách a rybízu.