- reklama -
Suroviny
- 300 g kapra půleného očištěného
- 1 ks hlavy kapra
- 1 cibule
- 200 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 50 g pórku
- 50 ml Tatra Grand
- 50 ml Tatra šlehačka
- 30 g másla
- mouka hladká
- nudlové těsto z 1/2 vejce
- 80 g mlíčí
- 30 g veky
- 20 g smetany
- 1/2 vejce
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit.
-
Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme „táhnout“ 8 – 10 minut.
-
Do scezeného vývaru zašleháme Tatru šlehačku a Tatru Grand, smíchané se lžičkou mouky.
-
Povaříme 20 minut.
-
Nakrájenou zeleninu uvaříme zvlášť.
-
Náplň: veku nakrájíme na kostičky, zalijeme vejcem rozmíchaným ve smetaně, přidáme mlíčí, sůl a pažitku.
-
Nudlové těsto rozválíme, nakrájíme na menší čtverce, do středu každého dáme lžičku náplně, pevně přimáčkneme, potřeme bílkem a vaříme v osolené vodě 5 – 7 minut.
-
Před podáváním přidáme máslo, vložíme uvařenou zeleninu a porce kapra.
Kuchař: 700413