Vánoční polévka Tatra

48
- reklama -

Suroviny

300 g kapra půleného očištěného
1 ks hlavy kapra
1 cibule
200 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
50 g pórku
50 ml Tatra Grand
50 ml Tatra šlehačka
30 g másla
mouka hladká
nudlové těsto z 1/2 vejce
80 g mlíčí
30 g veky
20 g smetany
1/2 vejce
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme „táhnout“ 8 – 10 minut.

  3. Do scezeného vývaru zašleháme Tatru šlehačku a Tatru Grand, smíchané se lžičkou mouky.

  4. Povaříme 20 minut.

  5. Nakrájenou zeleninu uvaříme zvlášť.

  6. Náplň: veku nakrájíme na kostičky, zalijeme vejcem rozmíchaným ve smetaně, přidáme mlíčí, sůl a pažitku.

  7. Nudlové těsto rozválíme, nakrájíme na menší čtverce, do středu každého dáme lžičku náplně, pevně přimáčkneme, potřeme bílkem a vaříme v osolené vodě 5 – 7 minut.

  8. Před podáváním přidáme máslo, vložíme uvařenou zeleninu a porce kapra.