![Vánoční perníkový stromeček_5ffd767b1237d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vanocni-pernikovy-stromecek_5ffd767af01f7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 14 dkg moučkového cukru
- 6 dkg tuku
- 2 celá vejce
- 10 dkg medu
- 2 lžíce kakaa (nemusí být)
- 1 lžička jedlé sody
- Koření:
- Anýz
- hřebíček
- zázvor
- tymián
- nové koření
- badyán
- skořice (celkem asi 2 lžičky)
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme hvězdice, kolečka, špičky, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě.
-
Stromeček sestavíme na dřevěnou tyčku (špejle). Ozdobit můžeme cukrářskými ozdobami (kuličky, lentilky apod.)
Poznámka od kuchařky
Po nazdobení můžeme posypat kokosem (Vypadá to jako napadaný sníh a krásně voní)
Kuchařka: davara