Vánoční perníkový stromeček

60
- reklama -

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
2 celá vejce
10 dkg medu
2 lžíce kakaa (nemusí být)
1 lžička jedlé sody
Koření:
Anýz
hřebíček
zázvor
tymián
nové koření
badyán
skořice (celkem asi 2 lžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme hvězdice, kolečka, špičky, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě.

  2. Stromeček sestavíme na dřevěnou tyčku (špejle). Ozdobit můžeme cukrářskými ozdobami (kuličky, lentilky apod.)

Poznámka od kuchařky

Po nazdobení můžeme posypat kokosem (Vypadá to jako napadaný sníh a krásně voní)