Vánoční perníkový stromeček

50
- reklama -

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
2 celá vejce
10 dkg medu
2 lžíce kakaa (nemusí být)
1 lžička jedlé sody
Koření:
Anýz
hřebíček
zázvor
tymián
nové koření
badyán
skořice (celkem asi 2 lžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme hvězdice, kolečka, špičky, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě.


    Zobrazit celý recept

  2. Stromeček sestavíme na dřevěnou tyčku (špejle). Ozdobit můžeme cukrářskými ozdobami (kuličky, lentilky apod.)

Poznámka od kuchařky

Po nazdobení můžeme posypat kokosem (Vypadá to jako napadaný sníh a krásně voní)